انواع تجهیزات و ماشین آلات صنایع غذایی

صنایع غذایی

زمان مطالعه 1 دقیقه

انواع تجهیزات و ماشین آلات صنایع غذایی

فرآیند تبدیل مواد اولیه خام به مواد غذایی، به نوعی، که می­تواند توسط انسان یا حیوانات مصرف شود، به عنوان فرآوری غذا نامیده می­شود. به طور کلی اجزای تمیز، ذبح شده و قلاب زده یا برداشت شده گرفته می­شود و برای تولید محصولات غذایی جذاب و قابل فروش استفاده می­شود. طیف گسترده ای از ماشین آلات صنایع غذایی و تجهیزات آن ها، مصارف، ابزار و تجهیزات در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می­گیرد. نقش مهندس در صنایع غذایی طی دو دهه گذشته برجستگی چشمگیری کسب کرده است. صنعت فرآوری مواد غذایی بسیار متنوع، پیچیده و تکامل یافته است. نیاز روزافزون به نوآوری فرایند با توجه به تقاضای بازار و پیشرفته تر شدن بازار مصرف وجود دارد. مصرف کننده انتظار تازگی، با ارزشی، هیجان و محصولی را دارد که در بسته بندی های ضد انعطاف پذیر ایمن باشد.

تجهیزات موجود در فرآوری مواد غذایی به ماشین آلات صنایع غذایی، اجزاء، سیستم هایی که برای پخت و پز، بسته بندی، تهیه یا ذخیره مواد غذایی استفاده می­شوند، اشاره دارد. اگرچه این تجهیزات در درجه اول به سمت مصرف پذیری، حفظ و طعم پذیری انجام می­شود، اما تعداد کمی از تجهیزات نیز وظایف کمکی یا اصلی مانند تهیه، حمل و بسته بندی را انجام می­دهند. برای اجرای عملیات مختلف واحد مورد نیاز در طی یک چرخه تولید کامل، مانند جداسازی، پخت، مخلوط کردن، انجماد، شستشو و آب بندی، طیف گسترده ای از تجهیزات پردازش مواد غذایی در دسترس است. این تجهیزات برای تولید برنامه های کاربردی صنایع غذایی و فرآورده های غذایی مانند کالاهای نانوایی تا نوشیدنی و لبنیات به کار می­روند. تجهیزات پردازش صنایع غذایی بسته به خواسته های این عملیات، می­توانند برای رسیدگی به محصولات جامد، نیمه جامد و مایع، به صورت دسته ای یا مداوم، بسته به خواسته های عملیاتی، طراحی و ساخته شوند.

طراحی و ساخت ماشین آلات صنایع غذایی به مشخصات و الزامات کاربرد خاص پردازش صنایع غذایی بستگی دارد.

بیایید نگاهی به انواع مختلف ماشین آلات صنایع غذایی داشته باشیم که بسته به کارکردهای رایج مورد استفاده در صنعت فرآوری مواد غذایی، طبقه بندی می­شوند.

الف) ماشین آلات آماده سازی
انواع تجهیزات و ماشین آلات صنایع غذایی


تمیز کردن

تمیز کردن، درجه بندی، مرتب سازی، لایه برداری یا پوست گرفتن برخی از عملیات واحد است که توسط تولید کنندگان در هنگام تهیه مواد اولیه به کار می­رود.


درجه بندی


پوست کشی / پوسته پوسته شدن


مرتب سازی

ب) ماشین آلات مکانیکی


کاهش اندازه

اندازه گیری بزرگ

همگن سازی / تقلید

مخلوط کردن

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.